Schule Marienau ile Yeni Bir Öğrenci Değişim Programı – Mayıs 2023

21-26.5.23 tarihleri arasında Schule Marienau’dan 5 öğrenci, okul müdürü Herr Humrich ve uluslararası öğrencilerden sorumlu Frau Raslan-Alaoui ALKEV lisesini ziyaret ettiler.
Bu süre içinde misafir öğrenciler Türk partnerlerinde konakladılar ve Türk misafirperverliğini ve kültürünü tanıma imkânı buldular. Ortak bir proje çalışmasının yanı sıra öğrenciler tarihi yerleri ziyaret ederek modern bir metropol olan Istanbul’un otantik yanlarını da keşfettiler.
Schule Marienau’un tam gün, yarım gün ve yatılı öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. Yatılı bölümünde Alman ve aynı zamanda bir kısım uluslararası öğrenciler için de sadece bir okul değil, aynı zamanda bir yuva olması bu değişim programını özellikle ilginç hale getirmektedir. Karşı ziyaret Aralık 2023 için planlanmaktadır.