Yazar ve Editör Nihal Ünver ile Okuma Atölyesi – Mayıs 2021

ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi online söyleşilerde konuğumuz, yazar ve editör Nihal Ünver oldu.

ALKEV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimizle 25-26-28 Mayıs tarihlerinde bir araya gelen yazar, “Tornet, File Çorap ve Başka Şeyler” kitabı üzerinden okumalar yaptı.

Dinozor Çocuk Yayınları’ndan çıkan kitabın okumalarını ve etkinliklerini dönem içerisinde kütüphane dersinde yapmştık. “Farklılıklarımız zenginliğimizdir” temalı söyleşide empati, arkadaşlık, iletişim konuları üzerinde duruldu. İnteraktif gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, gözlemlerini ve deneyimlerini paylaştı.

Yazar, kitabı yazmasına neden olan olayı öğrencilerimizle paylaşırken, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Almanya doğumlu yazar, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra çocuk kitaplarına yönelmiştir.

Editörlük ve yazarlığın yanı sıra çeviri de yapan Nihal Ünver’e bu keyifli söyleşi için çok teşekkür ederiz.