100 Gündür Arkadaşız – Mart 2016

Okula başladığımız ilk günden itibaren 100 gün boyunca, farklı ülkeler, hayvanlar, meyveler tanıdık. Matematiğin hayatın birçok yerinde olduğunu keşfettik. Farklı yöntemlerle miktar algısı üzerinde çalıştık, ritmik ve anlamlı saymalar, basit toplama ve çıkarmalar yaptık. 100. Güne ulaştığımızda güne bugün için hazırladığımız tişörtlerimizi giyerek başladık. 100 nesne kullanarak hazırladığımız nesnelerden oluşan sergi alanına 100 rakamının içinden geçerek girdik.

“Oyun en önemli öğrenme aracıdır” sözünden yola çıkarak hazırlanan parkur oyunu ve bahçeye yerleştirilen atış alanı oynamak için harikaydı. 100 gündür arkadaşlık yaptığımız arkadaşlarımızın resimlerini çizdik. Onları neden bu kadar sevdiğimizi düşündük.

100 adımda okulu gezme, sınıfta nesneleri sayma vb. birçok oyun ile günü tamamladık.