ALKEV’li Öğrenciler Ata’nın Huzurunda – Kasım 2019

Aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde tarif edilemez bir özlemle andığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i, ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizle ziyaret ettik.
4-6 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizin ilk gününde öğrencilerimizle Anıtkabir’de Ata’mızın mozolesine çelenk bırakıp burada yer alan müzeyi gezdik. Anı defterinde yüreğimizdekileri dökebildiğimizce duygu ve düşüncelerimizi paylaştık. Öğleden sonraki bölümünde ise II. Büyük Millet Meclisi Müzesini gezerek gezimizin birinci gününü tamamladık.

Gezimizin ikinci gününde, 1800‘lü yıllardan günümüze ulaşan mimari yapıları, Anadolu zanaatının en güzel örneklerini sergileyen tezgâhları ile Beypazarı, Türkiye’nin ilk uygulamalı kültür müzesi olan Yaşayan Müze öğrencilerimize bambaşka bir deneyim yaşattı. Öğrencilerimiz Anadolu kültürüne ait çok değerli bilgileri yerinde ve yaşayarak öğrenme şansı buldular.

“Ölmez Ata’mız, ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri olarak huzurunuza geldik. Söz veriyoruz: Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller olarak ne senden geçeceğiz ne senin eserinden.” Sonsuz minnetle…