Almanya’da Yüksek Öğrenim ve Üniversite Gezileri Sunumu – Kasım 2017

20 Kasım 2017 Pazartesi günü LearnAndStudy.de firmasından okulumuza ve öğrencilerimize Almanya’da yüksek öğrenimle ilgili danışmanlık veren Bay Alexander Heinrich okulumuzdaydı. Bay Heinrich öncelikle veli ve öğrencilerimize sabah saatlerinde 2 saatlik bir sunum yapıp, gelen soruları cevaplandırdıktan sonra önceden randevu alan veli ve öğrencilerimizle bireysel görüşmeler gerçekleştirdi. Bay Heinrich’le görüşen velilerimiz Almanya’da eğitim, üniversite ve şehir seçimi, başvuru belgeleri ve izlenecek yollar konusunda bilgi aldılar. Bazı velilerimiz daha sonrasında da kendisinden danışmanlık almayı sürdürmeye karar verdiler. Sabahki sunum sırasında yarıyıl tatilinde öğrencilerimize yönelik yapmayı planladığımız Hessen bölgesi üniversiteleri gezisiyle de ilgili bilgi paylaşımı yapıldı. Bu gezi, bundan sonraki yıllarda Almanya’nın farklı bölgelerindeki üniversitelere de planlanacak ve bu sayede öğrencilerimizin olabildiğince çok üniversiteyi yerinde görüp tanıma ve inceleme fırsatı sunulacaktır.