Anadolu ve Fen Lisesi “Notre Dame de Paris” Müzikalinde – Mart 2018

ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle Victor Hugo’nun unutulmaz aşk hikâyesi “Notre Dame’ın Kamburu”ndan uyarlanan, 9 Mart 2018 Cuma akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro’da ilk gösterimi sahnelenen Notre Dame de Paris müzikalini izledik.
Dünyaca ünlü müzikal Notre Dame de Paris orijinal dilinde, Fransızca olarak karşımızdaydı. Victor Hugo’nun kült eserinden uyarlanan modern yapımın, çok sevilen müzikleri Riccardo Cocciante’ye, sözleri ise Luc Plamondon’a ait. Müzikalde öğrencilerimiz, milyonların yıllardır severek dinlediği “Belle”,  Notre Dame de Paris, Vivre ve Le Temps Des Cathédrales gibi unutulmaz şarkıları bu kez Fransızca dinleyerek sadece bir müzikal değil; bir müzik, kostüm, teknik ve dans şölenine de şahitlik ettikleri unutulmaz bir deneyim yaşamış oldular.