Nazan Moroğlu ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Söyleşi – Mart 2018

Dünyanın çevresinde döndüğü asıl güneş, çağların gerçek sahibi, gerçek yazıcısı tarihin,
bir anda en güçlü hükümdarları yerle bir kılan
en güçlü kumandanları köle, en zelil köleleri hükümdar kılan,
tutsakları en derin aydınlıkta hür, hür olanı en koyu karanlıkta tutsak kılan,
hükümsüzü birden bire hükümlüye çeviren,
hükümlüyü birden hükümsüz eden.
Geçer akçeleri geçmezse, geçmez akçeleri geçere dönüştüren saklı ve gizli el.
Ama güçsüz,
çünkü daima ödeyen ve ödenen bedel.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlamış oldukları panel ve söyleşi etkinliği okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi.
İnsan haklarının temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının öne çıkması adına, Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizden oluşan panelistler “Kadının Medeni Hukuktaki Yeri”, “Aile Hayatında Kadının Yeri”, “İş Hayatında Kadının Yeri” ve “Kadının Yaratıcı Yönü” başlıkları etrafında geçmişten günümüze kadının önemini bizlerle paylaştılar. Programımızın devamında ise Cumhuriyet ilkeleri için, yılmadan usanmadan mücadele veren, yazılarıyla her daim toplumu aydınlatan ve 2018 P.E.N Türkiye Yazarlar Derneği Duygu Asena Ödülünü alan Kadın Hukuku Uzmanı ve ALKEV Mütevelli Heyet Üyesi, ALKEV Okulları Eski Kurucu Temsilcisi, Öğretim Görevlisi, Avukat Sayın Nazan Moroğlu bu anlamlı günde gerçekleştirdiği söyleşide değerli görüşlerini bizlerle paylaştı.
Bizler ALKEV Ailesi olarak “toplumumuzda kadına olan bakışa”, “kadına verilen değere”, “toplumumuzda kadının yerine” biraz olsun dikkat çekebilmeyi ve farkındalık yaratabilmeyi başardığımızı umuyor ve “DÜNYA EMEKÇİ KADINLARLA DOLSUN!” diyoruz.