Robot takımımız AG Robotik, Mart ayında Amerika yolunda! – Mart 2017

Okulumuz ALKEV Özel Anadolu Lisesi’nin robot takımı AG Robotik Amerika’nın farklı eyaletlerinde düzenlenen FRC (First Robotics Competition) yarışmasının New York koluna katılmak ve Türkiye’yi temsil etmek için 6 hafta boyunca gece gündüz çalışıp hazırladıkları robotları ile 14 Mart Salı günü yola çıkıyor.

FIRST 1989’da gençlerin bilime ve teknolojiye yönelik ilgisini canlandırmak için kurulmuş bir vakıftır. Manchester NH’de kurulan FIRST, gençleri bilim, mühendislik, teknoloji ve matematik alanlarında bir eğitim ve kariyer hedeflemeye motive eden ve aynı zamanda özgüven ve hayat becerilerini geliştiren ulaşılabilir ve inovatif programlar tasarlar.

FIRST’un misyonu gençleri heyecanlı, mentor tabanlı bilim ve teknoloji alanlarında yetenekleri geliştirmelerini sağlayan, inovatif olmaya yönlendiren ve liderlik, iletişim gibi hayat becerilerini geliştirmelerini sağlayan programların bir parçası yaparak teknoloji ve bilim alanında liderler olmaları için ilham vermektir.

New York Teknoloji Vadisi’nde (New York Tech Valley Regional) ülkemizi temsil edecek ilk Türk takımı olacakları için hem heyecanlı hemde gururlu olan çocuklarımız, sabırsızlıkla bizleri temsil edecekleri günün gelmesini bekliyorlar. Amerika ‘da katılacakları yarışma dünyanın en kapsamlı ve prestijli, liseler arası robotik yarışması olan FRC’nin amacı; geleceğin girişken ve üretken mühendis ve yöneticilerini yetiştirirken aynı zamanda onlara takım ruhunu ve bir grup içinde çalışmak için gereken özellikleri aşılamak.

Şimdiden bizi bile heyecanlandıran AG Robotik takımına başarılar diliyor, New York’dan gelecek haberlerini bekliyoruz.

AG Robotik takımımızın Amerika’daki yarışma için tasarladıkları “RODO” isimli robotun tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Wir sind AGR!