Tarihçemiz

1868 yılında kurulmuş olan, köklü geleneğe sahip İstanbul Alman Lisesinin değerli mezunlarının kurduğu ALKEV Özel Okulları 2000-2001 yılında anaokulu, ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencileriyle eğitim öğretim hayatına başlamıştır.

Vakfın güçlü öngörüsüyle, binalarımızın bugün itibariyle içinde bulunduğu göl ve körfez manzaralı 30 dönümlük arazi alınarak üzerinde öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak nitelikte, eğitim binaları, oyun parkları, açık spor alanlarından oluşan kampüs, yaptırılan zemin etüdü sonuçlarına göre ve Alman normlarına uygun bir şekilde inşa edilmiştir.

Açılış töreni vakfın değerli başkanı, üyeleri, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşmiştir. Bir okulun meydana gelmesinde yalnızca binaların inşası yeterli değildir elbette, bu yüzden yaşamın akademik başarıdan ibaret olmadığına inanan ALKEV Özel Okullarının bahçesine; vakfın üyeleri, veliler ve öğrenciler kendi elleriyle bugün meyvelerini paylaştığımız, gölgesinde dinlendiğimiz ağaçları dikmişlerdir.

ALKEV Özel Okullarının açılmasının ardından Atatürk sevgisiyle coşan yürekler, Müzik Öğretmenimiz Sayın Melek Helvacı’nın yazıp bestelediği ALKEV Marşı’yla okullarına duydukları bağlılıklarını perçinlemişlerdir. Kuruluşundan itibaren akademik ve sosyal beceri alanlarında yüksek başarılara sahip, kendi ana diliyle birlikte Almanca ve İngilizceyi iyi konuşabilen, kültürleri tanıyan, soran, sorgulayan, Atatürk ilkelerine bağlı gençler yetiştirmeyi hedefleyerek eğitim faaliyetlerine başlamış olan ALKEV Özel Okulları bugün bölgenin takip edilen, önemli platformlarda adından söz ettiren eğitim kurumları arasında haklı bir yer edinmeyi başarmıştır.

Eğitim öğretim hayatına toplam 51 öğrenciyle başlayan ALKEV Özel Okulları, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 780 öğrenci sayısına ulaşmıştır.

Gelişen ve değişen ama hep kendisine daha ileri hedefler koyarak büyüyen okulumuza 2004 yılında kapalı spor salonu ve 2007 yılında ek hizmet binası eklenmiştir. 2011 yılında değerli velilerimiz ve onursal mütevellilerimiz Sayın Mesut ve Meltem Işıl’ın okulumuza kazandırdığı yeni konferans salonuyla resmi tören, bayram ve etkinlikler artık farklı bir görüntüyle sergilenmeye başlanmıştır.

Aynı yıl okulumuza kazandırılan Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi kendileri de birer Alman Liseli olan Sayın Bülent Eczacıbaşı ve Faruk Eczacıbaşı tarafından 10.000 adet yayınla öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulmuştur. 2010-2011 eğitim öğretim  yılında anaokulu bünyesinde önemli değişiklikler yapılarak bugün gerek öğrencilerin gerekse velilerin içinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğu, modern şartların ve doğanın bir arada sunulduğu ayrıcalıklı bir yapıya kavuşturulmuştur. Yine aynı yıl akıllı tahtalar dersliklerde kullanılmaya başlanmış ve uygulanan farklılaştırılmış, çeşitlendirilmiş, yaratıcılığa dayalı eğitime daha da önem verilmiştir.

2012-2013 eğitim öğretim yılında hem derslik ihtiyaçlarına hem de eğitim faaliyetlerini güçlendirmeye yönelik yeni ilköğretim binası inşaatına başlanmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında ALKEV Özel Anadolu Lisesi açılmış, 2017-2018 döneminde ise ALKEV Özel Fen Lisesi eğitim ve öğretime başlamıştır.

Lisenin açılması ile birlikte bilim ve teknoloji alanında günümüz ihtiyaçları doğrultusunda, son derece modern laboratuvarlar oluşturulmuştur. Geçmişte bir fen ve bir bilgisayar laboratuvarıyla eğitim faaliyetlerini sürdüren okulumuzda bugün vakfın oluşturduğu yeni iMac laboratuvarı ve Merhum Sayın Selim Demiren’in anısına, ailesinin bağışlarıyla hayata geçirilen fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları açılarak bilim yolunda çok önemli bir atılım gerçekleştirilmiştir.

Bilim, teknoloji ve sanatın ışığında eğitim veren ALKEV Özel Okulları için Alman Liselilerin hayatlarını başarıya ulaştıran eğitim ve öğretim kültürünün devamlılığının sağlanması, yeni nesillere evrensel değerlerin benimsetilmesi bundan sonraki yıllarda da önem taşıyan kriterler olacaktır.