Tarihçemiz

1868 yılında kurulmuş olan İstanbul Alman Lisesinin, köklü geleneğe sahip bu eğitim kurumunun değerli mezunlarının kurduğu ALKEV Özel Okulları 2000-2001 yılında, Anaokulu, İlkokul 1 ve 2. sınıf öğrencileriyle eğitim öğretim hayatına başlamıştır.

Vakfın güçlü öngörüsüyle, binanın bugün itibarıyla içinde bulunduğu göl ve körfez manzaralı 30 dönümlük arazi alınarak, üzerinde öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak nitelikte, eğitim binaları, oyun parkları, açık spor alanlarından oluşan kampüs, yaptırılan zemin etüdü sonuçlarına göre ve Alman normlarına uygun bir şekilde inşa edilmiştir.

Açılış töreni vakfın değerli başkanı ve üyeleri, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşmiştir. Bir okulun meydana gelmesinde yalnızca binaların inşası yeterli değildir elbette, bu yüzden yaşamın akademik başarıdan ibaret olmadığına inanan ALKEV Özel Okullarının bahçesine, vakfın üyeleri, veliler ve öğrenciler kendi elleriyle bugün meyvelerini paylaştığımız, gölgesinde dinlendiğimiz ağaçları dikmişlerdir.

ALKEV Özel Okullarının açılmasının ardından Atatürk sevgisiyle coşan yürekler, Müzik Öğretmenimiz Sayın Melek Helvacı’nın yazıp bestelediği ALKEV marşıyla okullarına duydukları bağlılıklarını perçinlemişlerdir. Kuruluşundan itibaren akademik ve sosyal beceri alanlarında yüksek başarılara sahip, kendi anadiliyle birlikte Almanca ve İngilizceyi iyi konuşabilen, kültürleri tanıyan, soran, sorgulayan, Atatürk ilkelerine bağlı gençler yetiştirmeyi hedefleyerek eğitim faaliyetlerine başlamış olan ALKEV Ana ve İlk ve Orta Okulu bugün bölgenin takip edilen, önemli platformlarda adından söz ettiren eğitim kurumları arasında haklı bir yer edinmeyi başarmıştır.

Eğitim öğretim hayatına toplam 51 öğrenciyle başlayan ALKEV Özel Okulları, 2016 yılında 673 öğrenci sayısına ulaşmıştır.

Gelişen ve değişen ama hep kendisine daha ileri hedefler koyarak büyüyen okulumuza 2004 yılında kapalı spor salonu ve 2007 yılında ek hizmet binası eklenmiştir. 2011 yılında değerli velilerimiz ve onursal mütevellilerimiz Sayın Mesut ve Meltem Işıl’ın okulumuza kazandırdığı yeni konferans salonuyla çeşitli resmi tören, bayram ve etkinlikler artık farklı bir görüntüyle sergilenmeye başlanmıştır.

Aynı yıl okulumuza kazandırılan Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi kendileri de birer Alman Liseli olan Sayın Bülent Eczacıbaşı ve Faruk Eczacıbaşı tarafından 10.000 adet yayınla öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulmuştur. 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında anaokulu bünyesinde önemli değişiklikler yapılarak, bugün gerek öğrencilerin gerekse velilerin içinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğu, modern şartların ve doğanın bir arada sunulduğu ayrıcalıklı bir yapıya kavuşturulmuştur. Yine aynı yıl akıllı tahtalar dersliklere entegre edilmiş ve uygulanan farklılaştırılmış, çeşitlendirilmiş ve yaratıcılığa dayalı eğitime daha da önem verilmiştir.

2012-2013 eğitim öğretim yılında gerek derslik ihtiyaçlarına gerekse de eğitim faaliyetlerini güçlendirmeye yönelik olarak yeni ilköğretim binası yapılmaya başlanmıştır. Bununla birlikte aynı yıl ALKEV Özel Anadolu Lisesinin açılmasına karar verilmiştir. Vakfımız ve değerli yöneticilerin uzun çalışmalarının ardından 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında belirlenen hedefe ulaşılarak ALKEV Özel Okullarına çok önemli bir halka daha eklenmiş, Alman Liseliler geleneği ve 13 yıllık ALKEV Özel Okulları deneyimi ile Ana-İlk-Orta Okullarından sonra ALKEV Özel Anadolu Lisesi açılmıştır.

ALKEV Özel Anadolu Lisesinin açılması ile birlikte bilim ve teknoloji alanında günümüz ihtiyaçları doğrultusunda, son derece modern laboratuvarlar oluşturulmuştur. Geçmişte bir fen ve bir bilgisayar laboratuvarlarıyla eğitim faaliyetlerini sürdüren okulumuzda bugün vakfın oluşturduğu yeni iMac Laboratuvarı ve Merhum Sayın Selim Demiren’in anısına, ailesinin bağışlarıyla hayata geçirilen Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuvarları açılarak bilim yolunda çok önemli bir atılım gerçekleştirilmiştir.

Bilim, teknoloji ve sanatın ışığında eğitim veren ALKEV Özel Okulları için Alman Liselilerin hayatlarını başarıya ulaştıran eğitim ve öğretim kültürünün devamlılığının sağlanması, yeni nesillere evrensel değerlerin benimsetilmesi bundan sonraki yıllarda da önem taşıyan kriterler olacaktır.

Kayıt Başvuru Formu için tıklayın Kayıt Başvuru Formu için tıklayın Kayıt Yenileme Randevu Sistemi için tıklayın