ALKEV–Sophienschule Değişim Programı 2018

ALKEV – Sophienschule değişim programının karşı ziyareti 16 – 22 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşti. 15 Sophienschule öğrencisi Türk öğrencilerinde konaklamış ve bu süre boyunca “Benim Hayatım – Senin Hayatın” isimli proje çalışmasını gerçekleştirmişlerdir. Öğrenciler günlük hayat, okul yaşantısı, boş zaman aktiviteleri, yemek alışkanlıkları ve ulaşım konusunda misafir oldukları ailelerde geçirdikleri zamanları ve Istanbul’da gezip gördükleri yerleri kısa bir film haline getirdiler. Sultanahmet turu, Almanya Konsolosluğu ziyareti, gemi ile boğaz gezisi ve Ortaköy turu, çikolata müzesi ziyareti Türkiye’de üretim yapan Mercedes otobüs fabrikasının gezisi ve hatta bir futbol maçı aktivitelerden sadece bazılarıydı.
Misafirlerimizi uğurlarken öğrencilerimizin güzel arkadaşlıklar kurduğunu ve yaz tatilleri için birlikte plan yaptıklarını görmek, bize bu değişim programının amacına ulaştığını göstermiştir.

Fotoğraf: ALKEV Özel Okulları

Fotoğraf: Copyright/Deutsches Generalkonsulat Istanbul /ME

***Öğrenci gözüyle değişim programı 2018 için tıklayınız.