Gelsenkirchen Horst Okulu ile Erasmus-Projesi – Nisan 2024

Geçen yıl Gelsenkirchen ve Büyükçekmece şehirlerinin ortaklığı sayesinde, beşinci sınıflarımız Gelsenkirchen’deki Horst Okulunu ziyaret etti. Orada doğa bilimleri ve robotik çalışma grubu projelerinde birlikte çalıştılar. Ayrıca birlikte kültürel yönleri keşfettiler ve Gelsenkirchen şehrini daha yakından tanıdılar.

Erasmus plus projesi kapsamında ALKEV Ortaokulu ev sahipliği yaptı.
İlk gün konferans salonunda sıcak bir karşılama ile başladı. Kısa bir görsel sunumun ardından, ev sahibi öğrencilerin rehberliğinde bir hazine avı oyunu oynandı.

Bu kez öğrenciler, Matematik dersinde küçük gruplar halinde projeyi gerçekleştirdiler.
Son gün okul bahçesinde ‘‘bir ejderhanın matematiksel hesaplaması’’ adlı ürünle projenin sunumu yapıldı.

Alman öğrenciler de Çocuk Bayramı için hazırlandılar ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda performanslarını sahnede sergileme fırsatı buldular. Ayrıca öğrencilere, tarihi şehir merkezlerini (Sultanahmet/Topkapı Sarayı/Şerefiye Sarnıcı/Kapalıçarşı) gezdiler ve geleneksel Sultanahmet Köftesi yediler.

Son gün, Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’nda sıcak bir karşılama ile ağırlandık. Belediyenin tarihini öğrenme ve binanın çeşitli bölümlerini keşfettik. Özellikle, Gelsenkirchen ve Büyükçekmece arasındaki ortaklıkların başladığı odanın etkileyici olduğunu belirtmek gerekir.

Bu projenin başarısına büyük katkıda bulunan Gelsenkirchen’in partner şehri Büyükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederiz.