Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Seçimi – Ekim 2016

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında yapılan seçimlerin amacı öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme seçilme kültürü, katılımcı olma, iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılmasıdır. Tüm bu kazanımların edinilebilmesi için ALKEV Özel Anadolu Lisesinde önce şube temsilcilerinden oluşan okul öğrenci meclisi oluşturuldu. Daha sonra meclis içerisinden yapılan seçim sonucunda, öğrenci meclis başkanı seçildi.

Adaylar, okul öğrenci meclis başkanı olabilmek için arkadaşlarına projelerini anlattı. Kendilerine tanınan süre içerisinde sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürdüler. Genel ve yerel seçimleri aratmayan okul öğrenci meclisi başkanlığı seçiminde seçmen öğrenciler “evet” mührünü basarak demokratik tercihini yaptı.

Seçilecek olan öğrencimizi şimdiden tebrik ediyor ve kendisinin, okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.