Anadolu ve Fen Lisesinde Pi Günü – Mart 2019

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi, 14 Mart Matematik Günü’nde etkinliklerle “Dünya Pi Günü”nü kutladı.

Öğrencilerimiz okulumuzda “Pi Günü” farkındalığı oluşturmak için farklı alanlarda ortaya koydukları çalışmalarla günümüze renk katmıştır.
Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte öğrencilerimizi 10 Fen sınıfından Bade Bora, Pi bestesini piyanoda çalarak karşıladı.
Pi sayısının matematikteki önemi ve tarihsel gelişimi, 10B sınıfından Kaan Avcı ve 9 Fen B sınıfından Ha zal Zahter tarafından anlatıldı.
10 B sınıfından Mina Ayran ve İnan Kan Mutlu, okulumuz çalışanları, öğretmenleri ve öğrencileriyle yaptıkları Pi Günü röportajı videosu ile farkındalık yarattılar.
Kutlamanın son etkinliğinde matematiğin, hangi alanlarda karşımıza çıktığı ile ilgili öğrencilerimiz bir panel düzenledi. 10 Fen sınıf öğrencileri, matematiğin, medeniyetlerin her döneminde tarımı, sanatı, bilimi, endüstriyi etkilemiş ve yönlendirmiş oluşundan yola çıkarak hazırlamış oldukları çalışmaları sundular.
Gökçe Naz Ocak; Astronomi ve Matematik, Berkant Çelik; İnşaat-Makine Mühendisliği ve Matematik, Emir Kalyoncu; Biometri-Biyolojik Sistemler ve Matematik, Zehra Kaynar; Matematiksel Tıp, Sarp Aydoslu; Matematik ve Futbol başlıklı çalışmaları ile Matematik Günü etkinliklerine  katkıda bulundu.