Bolu Doğa Bilim Kampı – Haziran 2015

1.Gün öğle yemeği ardından drama tekniği ile tanışma etkinlikleri ardından odalara yerleşildi.
2.Gün organik köy kahvaltısı ardından bilimsel araştırma nasıl yapılır anketi ile öğrencilerin bilim insanları hakkındaki ön bilgileri tespit edilerek gizemli kutu deneyi ile öğrencilerin bilimsel araştırma basamaklarını doğru kullanmaları sağlandı. Öğleden sonra doğa yürüyüşü ile hayvan ve bitki çeşitliliği incelendi. Çevreden bitki örnekleri toplanarak öğrencilerin çerçeve yapmaları sağlandı. eğlenceli ve ilginç deneylerle öğrencilerimiz sunum yapacakları etkinlikler belirlendi.
3.Gün balık tutma eğitimi, orman ekosistemini incelemek için ormandaki 7 istasyon gezildi ve yönergeler yerine getirilerek örnekler toplandı.
4.Gün çayır ekosistemi ile orman ekosistemi arasındaki farklar istasyonlardaki yönergeler neticesinde belirlendi. Ardından Abant gölü gezilerek göl ekosistemi hakkında bilgi edinildi. Mizah gecesi ile öğrencilerimize başarı belgeleri bilim danışmanlarımız tarafından verildi.
5.Gün Jolly Tur rehber eşliğinde Yedigöller gezisi ve ardından barbekü partisi ile 6. Sınıflar doğada bilim kampı-1 bolu sona erdi.