“Gülünç Karanlık” Oyunu – Ocak 2020

“Başlangıçta her şey kapkaranlıktı ve hiçbir şey oluşmamıştı ve Tanrı dedi ki: Bu karanlık ve bu hiçlik yeterli değil. Ve Tanrı büyük bir makineli tüfek yarattı ve bir pikap kamyonet yarattı ve mühimmat üreten bir Alman Firması yarattı ve makineli tüfeği pikapın yükleme yerine monte etti ve mühimmatla karanlığa deli gibi ateş açtı; gökyüzü böyle oluştu.”
(Gülünç Karanlık)

10 Ocak Cuma günü ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizle Ataköy Yunus Emre Sahnesinde 2017 yılının bol ödüllü oyunu “Gülünç Karanlık”ı izledik. 2017 yılında Afife Tiyatro Ödülleri; “Yılın En Başarılı Prodüksiyonu”, “Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu”,”Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı” ve yine 2017 yılına ait birçok tiyatro ödülüne layık görülen oyun, prodüksüyonu, sıradışı sahne tasarımı ve oyuncuların performanslarıyla tüm öğrencilerimiz büyüledi.

Almanya’nın genç kuşak oyun yazarlarından Wolfram Lotz’un 2014 yılında yazdığı Gülünç Karanlık oyunu bizleri sömürgecilik tarihinde bir yolculuğa çıkartırken “Uygar Batı” ve “Az Gelişmiş Doğu” meselesi üzerine ironik anlatımıyla hepimizi düşündürmeyi başardı.