“Vücudumuzdaki Sistemler – Mitoz ve Mayoz Hücre Bölünmeleri” – Ocak 2019

6 ve 7.Sınıflar 2.Performans Görevleri “Vücudumuzdaki Sistemler – Mitoz ve Mayoz Hücre Bölünmeleri”

UbD planlamasına uygun GRASPS tekniği ile kurgulanmış 2. ünite performans ödevlerini hazırlayan 6 ve 7.sınıf öğrencilerimizin ürünlerini sergiliyoruz. 6. sınıf öğrencilerimizin bu performans ödevindeki görevleri, bir tıp profesörü olarak katılacakları “Sağlımız İçin” adlı televizyon programında 5 sistem ile ilgili cevaplayacakları soruları içermektedir. 7. sınıf öğrencilerimiz ise mayoz hücre bölünmesini evreleri ile tanıtan bir poster hazırladı. Mitoz hücre bölünmesinin her evresini plastik tabakların üzerine renkli kalemlerle çizerek veya farklı malzemelerle (boncuk, ip, plastik vb.) tasarlayarak ödevlerini tamladılar. Bu çalışmada öğrenciler yaratıcılıklarını kullanarak dikkat çekici ve orijinal ürünler sunmuşlardır.