2000 ANAOKULUNDA BİR GÜN

* Sabah selamlaşma ile güne başlanır.

* Sabah kahvaltısı: Okul öncesi çocuklarımızın günlük ihtiyacı olan kalori miktarına göre hazırlanmış aylık listeler doğrultusunda açık büfe yiyecekler verilmektedir.

Beden Eğitimi: Büyük kas motor gelişimini destekleyen jimnastik, step, top oyunları, devinimli oyunlar ve eğlenceli yarışlar.

Çember zamanı: Haftanın konusu hakkında bilgi verme, soru-cevap şeklinde sohbet saatleri yapılır. Yaşayarak öğrenme deneyimleri gerçekleştirilir.

Anaokulunda Bir Gün

Anadili etkinlikleri: Haftanın konusu ile ilgili, konuyu destekleyici parmak oyunları, bilmeceler, tekerlemeler, hikaye, pantomim, dramatizasyon çalışmalarının yapıldığı zaman.

Fen ve Doğa çalışmaları: Deney, inceleme, araştırma ve geziler.

Lezzet Atölyesi: Okul mutfağında ya da sınıfımızda kendi ürettiğimiz yiyecekler.

* Anadili etkinlikleri-fen ve doğa çalışmaları-lezzet atölyesi faaliyetleri çember zamanı konularını destekleyen çalışma zamanlarıdır. Haftalık programa uyarak, dönüşümlü uygulanır.

Sanat Etkinlikleri: Çocukların günün konusu ile ilgili yaptıkları boya, oyun hamuru, artık materyal, proje çalışmalarının yapıldığı zamandır.

Kavram çalışmaları: Zıt kavramlar, şekil kavramı, ana-ara renkler, sayı kavramı, uzay mekanda konum ilişkileri, ana kavramlar… Oyun ve sınıf ortamında bilişsel gelişimi destekleyen uygulamalar alıştırma kitapları ve bilgisayar CD’leri ile desteklenir.

Kurallı oyun: Sosyal gelişimi destekleyen, dış denetim olmaksızın kurallara uymayı ve toplumsal yaşamda karşılaşılan farklı rolleri öğrenme deneyimi…

Masa başı oyunları: Nopper, puzzle, lego…., masa başı oyunları vb. oyunların çocukların istekleri doğrultusunda seçilerek oynanması.

Serbest oyun ( Planlama – İş – Hatırlama ): Çocukların okul birimlerinde bulunan tüm ilgi köşelerinde ve istedikleri oyuncaklarla serbest şekilde oynadıkları, özgün projeler ürettikleri oyun zamanı… Önce çocuklarla birlikte planlanır; sınıf öğretmeni gözetiminde uygulanır; hatırlama zamanı ile neyi planlayıp, ne kadar uygulayabildikleri değerlendirilir.

Anaokulunda Bir Gün

Bahçe ve Oyun: İyi hava koşullarında açık hava ve park oyunları.

Öğle yemeği: Okul öncesi çocuklarımızın günlük ihtiyacı olan kalori miktarına göre hazırlanmış aylık listeler doğrultusunda 3-4 çeşit yemek.

Branş dersleri: Haftalık program doğrultusunda işlenir. (İngilizce, Almanca, Yaratıcı drama, Sanat, Seramik, Müzik, Modern dans-Bale, Satranç, Halk Oyunları)

İkindi Kahvaltısı: Tuzlu ya da tatlı bir yiyecek ve bir içecekten oluşur.

* YEŞİLKÖY 2000 ANAOKULUNDA EĞİTİM SAATLERİ: 09:30 – 17:00 (TAM GÜN)

* YEŞİLYURT 2000 ANAOKULUNDA EĞİTİM SAATLERİ: 9:30 – 13:30 / 13:30 – 17:00 (YARIM GÜN)