Tarihçemiz

ALKEV Özel Okulları, 2000 yılında Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur.

1868 yılında kurulmuş olan, köklü geleneğe sahip İstanbul Alman Lisesinin değerli mezunlarının kurduğu ALKEV Özel Okulları 2000-2001 yılında anaokulu, ilkokul 1 ve 2. sınıf öğrencileriyle eğitim öğretim hayatına başlamıştır.

Vakfın güçlü öngörüsüyle, binalarımızın bugün itibariyle 30 dönümlük arazi alınarak üzerinde öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak nitelikte, eğitim binaları, oyun parkları, açık ve kapalı spor alanlarından oluşan kampüs, yaptırılan zemin etüdü sonuçlarına göre ve Alman normlarına uygun bir şekilde inşa edilmiştir.

Açılış töreni vakfın değerli başkanı, üyeleri, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşmiştir. Bir okulun meydana gelmesinde yalnızca binaların inşası yeterli değildir elbette, bu yüzden yaşamın akademik başarıdan ibaret olmadığına inanan ALKEV Özel Okullarının bahçesine; vakfın üyeleri, veliler ve öğrenciler kendi elleriyle bugün meyvelerini paylaştığımız, gölgesinde dinlendiğimiz ağaçları dikmişlerdir.

Kuruluşundan itibaren akademik ve sosyal beceri alanlarında yüksek başarılara sahip, kendi ana diliyle birlikte Almanca ve İngilizceyi iyi konuşabilen, kültürleri tanıyan, soran, sorgulayan, Atatürk ilkelerine bağlı gençler yetiştirmeyi hedefleyerek eğitim faaliyetlerine başlamış olan ALKEV Özel Okulları bugün bölgenin takip edilen, önemli platformlarda adından söz ettiren eğitim kurumları arasında haklı bir yer edinmeyi başarmıştır.

Gelişen ve değişen ama hep kendisine daha ileri hedefler koyarak büyüyen okulumuza 2004 yılında kapalı spor salonu ve 2007 yılında ek hizmet binası eklenmiştir. 2011 yılında değerli onursal mütevellilerimiz Sayın Mertem ve Mesut Işıl’ın okulumuza kazandırdığı yeni Z. Mercan Işıl Konferans Salonu’yla resmi tören, bayram ve etkinlikler artık farklı bir görüntüyle sergilenmeye başlanmıştır.

2010-2011 eğitim öğretim yılında anaokulu bünyesinde önemli değişiklikler yapılarak bugün gerek öğrencilerin gerekse velilerin içinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğu, modern şartların ve doğanın bir arada sunulduğu ayrıcalıklı bir yapıya kavuşturulmuştur. Yine aynı yıl akıllı tahtalar dersliklerde kullanılmaya başlanmış ve uygulanan farklılaştırılmış, çeşitlendirilmiş, yaratıcılığa dayalı eğitime daha da önem verilmiştir.

2012-2013 eğitim öğretim yılında hem derslik ihtiyaçlarına hem de eğitim faaliyetlerini güçlendirmeye yönelik yeni ilköğretim binası inşaatına başlanmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında ALKEV Özel Anadolu Lisesi açılmış, 2017-2018 döneminde ise ALKEV Özel Fen Lisesi eğitim ve öğretime başlamıştır. 2021-2022 yılında Lisenin C Blok binası faaliyete geçmiştir.

2013 yılında lisenin açılması ile birlikte bilim ve teknoloji alanında günümüz ihtiyaçları doğrultusunda, son derece modern laboratuvarlar oluşturulmuştur. Geçmişte bir fen ve bir bilgisayar laboratuvarıyla eğitim faaliyetlerini sürdüren okulumuzda bugün vakfın oluşturduğu yeni iMac laboratuvarı ve Merhum Sayın Selim Demiren’in anısına, ailesinin bağışlarıyla hayata geçirilen fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları açılarak bilim yolunda çok önemli bir atılım gerçekleştirilmiştir. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında en son teknoloji ile donatılmış üç yeni fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı eklenmiştir. Fizik ve kimya laboratuvarı Kurucu Mütevellimiz ve Eski Vakıf Başkanımız Dr. M. Cengiz Sezen tarafından yaptırılmıştır. iMac laboratuvarı dışında Lise’de PC Laboratuvarı da faaliyete geçmiştir.

Eğitim öğretim hayatına toplam 51 öğrenciyle başlayan ALKEV Özel Okulları, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 1530 öğrenci sayısına ulaşmıştır.