10 Kasım 2021… “Atatürk Ölmedi”

Ulusal da biziz, evrensel de biziz, gelecek de biziz.
Biz Mustafa Kemal’iz!
Bizler senin izinde sana candan bağlıyız,
Vatanı korumaya yürekten kararlıyız.
Gerekirse bir daha, yeni destan yazarız,
İstiklal, cumhuriyet, vazgeçilmez davamız,
Hep dalgalanacak gönderde bizim bayrağımız,
Biz Anadolu’yuz, Biz Türkiye’yiz!

Bir ülkeyi yoktan var eden, devrimlerin, büyük ideallerin yüce Ata’sının, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 83. yılı bugün.

ALKEV Özel Fen ve Anadolu Lisesi – ALKEV Özel İlkokul ve Ortaokulu olarak Atatürk’ü Anma Günü her yıl olduğu gibi bu yıl dönümünde de Atatürk’e olan sonsuz özlemimizi dile getirerek gerçekleşti. Saat 09.05’te çelenk sunumu ile başlayan törenimiz, ALKEV Özel Okulları müdür yardımcılarının günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile devam etmiştir. 8. Sınıf öğrencileri Ata’mız için ‘’Biz Mustafa Kemal’iz!’’ diyerek hepimizi gururlandırırken

“Mustafa’m’’ videosu yüreğimizdeki Atatürk özlemini biraz olsun ifade etmemizi sağlamıştır.

ALKEV Özel Ortaokulu Türkçe Zümresi’nin düzenlediği ‘’Yaşayan Atatürk’’ konulu şiir yarışmasının sonuçları açıklanmış, ardından ‘’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir!’’ diyen Atatürk’ün anısına Atatürk’ün doğa sevgisine atıfta bulunulan oyunlar sergilenmiştir. “Mustafa Kemaller Tükenmez!’’ şiiri ile Atatürk’ün çocuklarının her daim onun izinde, her daim onun ışığında olacağı bize yürekten hissettirilmiştir. Atatürk’ün en sevdiği türkülerden biri olan ‘’Selânik Türküsü’’ okunurken ‘’Nasıl Söylerim Öldüğünü’’ şarkısı eşliğinde lirik dans yapılmıştır. Ata’mızın en sevdiği oyunlardan biri olan zeybek ile törenimiz son bulmuştur.

Her zaman, her yerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayacağımıza bir kere daha ant içtik! Atatürk’ün izinde ilerleyeceğimize, onun inkılaplarının yılmaz bekçileri olacağımıza yürekten söz vererek Ata’mızı saygı, sevgi, özlem ve minnet ile andık.

Tükenir elbet gökte yıldız, denizde kum tükenir
Bu vatan bu topraklar cömert
Kutsal bir ateşim ki ben sönmez
İnanın Mustafa Kemaller tükenmez!

Sonsuza dek kalbimizdesin…

Anadolu ve Fen Lisesi – 10 Kasım Töreni