“Kim Biliyor?” Bilgi Yarışması – Haziran 2014

Bilgi; insanlığın var oluşundan bu yana, ona yeni kapıları açan anahtar olmuştur.

Bilgi edinme ve bunlardan yararlanabilme, yaşama savaşında başarının anahtarıdır.

Çünkü bilimin en başta gelen amacı; insan yaşamını kolaylaştırmak, Dünyayı insanca yaşanabilir duruma getirmektir. Gerek bireysel, gerek toplumsal sorunlara akılcı ve mantıksal çözümler getirebilmenin yolu, bilimsel düşünme ve bilimsel uygulamalardan geçer. Her bilimsel bilgi, kendinden sonraki bilgilerin doğuşunun göstergesi olduğunu bilerek, bu sene itibariyle düzenli olarak okumaya başladığımız bilim çocuk dergilerinin içeriklerini, birbirimizle büyüklerimizle paylaşma imkanı bulduk. Yapılan Bilim Çocuk Değerlendirmesi sonucu her sınıftan sorulara en çok doğru yanıt veren öğrencilerimizden yarışma grupları oluşturarak

“2. Kim biliyor?” bilgi yarışmasını büyük bir heyecanla sonuçlandırdık.

RESİTAL GRUBU

Ekin KAYA

Ali ŞİVİLOĞLU

Ali Efe KARAKIŞ uzun süre bozulamayan beraberlikten sonra yarışmada 1. olmuşlardır.

5, 6 ve 7. sınıflardaki tüm öğrencilerimizi, bilim okuryazarı olma yolunda attıkları bu adımdan dolayı tebrik ederiz.

Yarışma sonrasında 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz “Nanoteknoloji, Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji Bilim Dallarından Faydalanarak Doğadaki Mikro Alemi ve İnsan Vücudunu Tanımak” adına BİYOTEKNOLOJİ VE ÇEVRE BİYOLOJİSİ UZMANI MÜGE KANAY’ın sunumunu keyifle izlediler.