2019 Türkiye’de Göbeklitepe Yılı – Nisan 2019

Şanlıurfa yakınlarına konumlanmış bir ören yeri. İnsanlık tarihiyle ilgili bilgilerimizi yeniden gözden geçirmemizi sağlayan, yeni soruların sorulmasına neden olan, tarihi değiştiren yer; Göbeklitepe.

ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi, 2019’un Türkiye’de Göbeklitepe yılı ilan edilmesinin yanı sıra tarihin akışını değiştiren bölgenin ülkemiz sınırları içinde olmasının da önemine dikkat çekmek ve öğrencilerimizde bu konu ile alakalı farkındalık yaratmak için Arkeolog Ozan Yıldırımın katkılarıyla bir sunum gerçekleştirdik. Sunum sonucunda öğrencilerimiz Göbeklitepenin önemini ve ortaya çıkardığı yeni sonuçları değerlendirdikleri gibi kafalarına takılan sorulara da cevap bulma imkanı buldular.

İlerleyen süreçte Okulumuzda Göbeklitepe ile ilgili daha kapsamlı çalışmalar yaparak bölgenin değerine katkı sunmak ve tarihi miraslara sahip çıkmak hususunda öğrencilerimize katkı sunmaya devam edeceğiz.