26 Eylül Türk Dil Bayramı Kutlama Programı – Eylül 2017

26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla okulumuzun konferans salonunda tüm lise öğrencileri ve öğretmenlerine günün anlam ve önemine dikkat çeken bir sunum gerçekleştirildi. ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizden Gökçe Naz Ocak (9-A) ve Emir Kalyoncu (9FA), hazırlamış oldukları sunumda Türk Dil Devrimi sürecini; “Dil Devrimi Nedir?”, “Dil Devrimine Öncülük Eden Devrimler Nelerdir?”, “Yazı Devrimi Nedir?”, “Neden Latin Alfabesi?” başlıklarından yola çıkarak Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türkçenin gelişim süreci ile ilgili başarılı bir sunum ile arkadaşlarını bilgilendirdiler. Dünya vatandaşı olma yolunda önce kendi diline, tarihine, sanatına sahip çıkmak gerektiği vurgusu yapan öğrencilerimiz, bu yolda bilinçli ve çağdaş Türk gençleri olarak üzerlerine düşen görevleri bir kez daha tüm arkadaşlarına hatırlatmış oldular.