“Kim Biliyor” Bilgi Yarışması – Mart 2015

Bilgi; insanlığın var oluşundan bu yana, ona yeni kapıları açan anahtar olmuştur. Bilgi edinme ve bunlardan yararlanabilme, yaşama savaşında başarının anahtarıdır. Çünkü bilimin en başta gelen amacı; insan yaşamını kolaylaştırmak, Dünya’yı insanca yaşanabilir duruma getirmektir. Gerek bireysel, gerek toplumsal sorunlara akılcı ve mantıksal çözümler getirebilmenin yolu, bilimsel düşünme ve bilimsel uygulamalardan geçer. Her bilimsel bilgi, kendinden sonraki bilgilerin doğuşunun göstergesi olduğunu bilerek, bu sene itibariyle düzenli olarak okumaya başladığımız bilim çocuk ve bilim teknik dergilerinin içeriklerini, birbirimizle büyüklerimizle paylaşma imkânı bulduk. Yapılan Bilim Çocuk Değerlendirmesi sonucu her sınıftan sorulara en çok doğru yanıt veren öğrencilerimizden yarışma grupları oluşturarak “3. Kim Biliyor Bilgi Yarışması”nı büyük bir heyecanla sonuçlandırdık.

Yarışmada LİKOPEN Grubundan;
– Zeynep GÜRLEK,
– Ekin KAYA,
– Mehmet Emir ZEYREK
1. olmuşlardır.

5, 6 ve 7. sınıflardaki tüm öğrencilerimizi, bilim okuryazarı olma yolunda attıkları bu adımdan dolayı tebrik ederiz.