6.Sınıflar Matematik Dersinde İstasyon Çalışması – Aralık 2018

ALKEV Özel ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri matematik dersinde istasyon çalışması yaptılar. Üslü sayılar, EKOK, işlem önceliği, kesirler konularıyla ilgili 5 farklı istasyon çalışması hazırlandı. Her istasyonun yönergesi ve istasyonda kullanılacak malzemeler istasyon masalarına hazırlandı. Öğrenciler bireysel olarak aldıkları istasyon kitapçıklarındaki yönergeleri okuyarak  5 istasyondan istedikleri 3 istasyonu belirleyerek farklılaştırma çalışması yapmış oldular. Akran öğrenmesini de dersimize entegre etmek için her istasyondan sorumlu 7. sınıf öğrencileri istasyon şefi olarak istasyonlarının başında hazır bulundular. İstasyonundaki görevini tamamlayan 6. Sınıf öğrencileri istasyon şeflerinden onay alarak diğer istasyona geçiş yaptılar.

Üslü sayılar istasyonunda; teknolojiyi derse entegre edecek şekilde hazırlanan etkinlikte  tabletlerde üslü sayıların değerlerini hesaplayarak labirentte yol buldular. Ekok istasyonunda; verilen dikdörtgenlerin kenar uzunluklarından faydalanarak elde edebilecekleri en küçük kareyi oluşturdular. Kesirler çeşitleri istasyonunda; manipülatif olarak domino taşlarını kullanarak kesir çeşitlerini belirlediler ve modellediler. Kesirlerde işlemler istasyonunda; hazırlanan puzzle kartlarındaki kesir işlemlerini yaparak puzzle tamamladılar. İşlem önceliği istasyonunda; manipülatif olarak dil çubuklarını kullandılar, dil çubukları üzerindeki işlemleri işlem önceliği kurallarına göre yaparak doğru modeli elde ettiler. Son olarak istasyonunu tamamlayan tüm öğrenciler çıkış kartı istasyonuna geçerek verilen yönerge doğrultusunda etkinliklerini tamamladılar.