8. Sınıf Mezun Öğrenci Söyleşisi – Ocak 2021

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak 2015 yılında TEOG’da tüm soruları doğru cevaplayıp Türkiye 1.si olarak ALKEV’den mezun olan öğrencimiz Berfu Ege Söbe’yi okulumuz 8.sınıf öğrencileriyle bir araya getirdik. Konuğumuz toplantıda, LGS’ye hazırlanan öğrencilerimize kendi sınava hazırlık süreci deneyimlerini ve önerilerini paylaştı.

Bir sosyal girişimci, yönetim öğrencisi ve uluslararası platformlarda Türkiye temsilcisi olan Berfu Ege Söbe, lise hayatını Robert Kolej’de geçirmiş ve 2020 yılında Robert Kolej’den Sosyal Bilimler Ödülü, Jennifer Sertel Ödülü ve Feyyaz Berker Ödülü ile mezun olmuştur. Ekim ayında gerçekleşen G20 zirvesi kapsamında, G(irls)20 zirvesinde Türkiye’yi temsil etmiştir. Ayrıca 2019 yılında eğitim ve gençliğin güçlendirilmesi alanındaki çalışmalarıyla İngiltere’nin prestijli Diana Ödülünü kazanmış ve bu ödülü Türkiye’den kazanan ilk ve tek kişi olmuştur. Şu anda Hollanda’da Erasmus University Rotterdam’da “Uluslararası Sosyal Sorunların Yönetimi” bölümünde okumaktadır.