ALKEV Özel Anadolu Lisesi Teknofest 2021’de

Türkiye ve KKTC’deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrencileri buluşturan Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması kavramsal “Tasarım Raporu”, “Detaylı Tasarım Raporu” ve “Uçuş Videosu” aşamaları üzerinden yapılmaktadır.

11 IB sınıfı öğrencilerimizden Mehmet Alper Kaya ve Mert Akbaba “Sabit Kanat” kategorisinde kavramsal tasarım raporunu hazırlayarak ilk aşamayı geçmiş ve ikinci aşamada detaylı tasarım raporunu hazırlayarak kendi tasarımları olan insansız hava aracını üretmeyi başarıp ilk başarılı uçuşu gerçekleştirmişlerdir. Rapor ve uçuş videosu ile başarı gösteren “Blowing Storm” takımımız finalist 111 takım arasından ikinci aşamayı da geçerek TeknoFest 2021 finallerine katılmaya hak kazanmıştır.

Teknofest 2021 İHA Final Yarışması, 13 -18 Eylül tarihleri arasında Bursa Yunuseli Havalimanında gerçekleştirilmiştir.

Okulumuzu başarılı bir şekilde temsil eden öğrencilerimiz Mert Akbaba ve Mehmet Alper Kaya ile danışman öğretmenimiz Adnan Demirkan’ı tebrik ediyoruz.