ALKEV’de Avrupa Kodlama Haftası Etkinlikleri – Ekim 2017

Günümüzde teknolojinin hızla geliştiği bir dünyada yaşıyoruz. Düşünme biçimimiz, iletişim yollarımız ve öğrenme şekillerimiz sürekli değişmekte. Değişen dünyayı bizim için daha kolay hale getirmek ve anlamlandırmak için sadece teknolojinin nasıl çalıştığını anlamak artık yeterli değil. Yeni çağa adapte olabilmek için yeni beceriler ve yetenekler geliştirmek zorundayız.
Kodlama öğrenmek bize bir şeylerin nasıl çalıştığını anlamlandırmamıza, fikirler üretmemize ve ürün haline dönüştürmemize yardımcı olur. Buna ek olarak işbirlikçi çalışmaya, yaratıcılığımızı ortaya çıkarmaya, analitik düşünebilmeye ve bilgileri sentezlemeye yardımcı olur.
ALKEV Okulları olarak tüm Avrupa ülkelerindeki okullar gibi biz de “Büyükler Küçüklere Kodlama Öğretiyor” konseptinde etkinliklerimizi yaptık. Bu etkinlikler kapsamında ilkokul öğrencilerine ortaokul öğrencilerimiz, ortaokul öğrencilerine ise lise öğrencilerimiz liderlik etti. 1. Sınıflarda Cubetto ile Kodlamaya Giriş, 2. Sınıflarda Kodable, 3 ve 4. Sınıflarda Code.org- Minecraft etkinliği, 5,6 ve 7. Sınıflarda ise HTML kodlama yapıldı.