ALKev’de SNAC Projesi Devam Ediyor – Mayıs 2020

ERASMUS+ SNAC (School Network Alert Citizens) projesini yürüten ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, uzaktan eğitim sürecinde de çalışmalarına devam ediyor. Projenin ilk bölümünde öğrencilerimiz, okulumuzda kurulan sismometreden elde edilen verileri SWARM programı ile entegre etmeyi öğrendiler. Projenin ikinci bölümünde öğrencilerimiz öğrendikleri bu bilgileri atölye çalışmaları ile okulumuzdaki diğer öğrenciler ile paylaştılar. Bu amaç ile ortaokulumuzun “Sorgulayan Beyinler Kulübü” öğrencilerine “Deprem Farkındalık Atölyesi” gerçekleştirdiler. Projenin üçüncü aşamasında yaptıkları çalışmaları Atina’da projeyi yürüten öğrenciler ile video konferans aracılığıyla paylaştılar ve beraber ortak bir proje üzerinde çalışmaya başladılar. Uzaktan eğitim sürecinde bilim ve teknolojiyi kullanarak üretmeye devam ediyoruz.