Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencileri Matematik Köyü’nde – Nisan 2018

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ile 22-27 Nisan tarihleri arasında Nesin Matematik Köyünde “matematik çalıştayı” düzenledik. Öğrencilerimiz Ali Nesin ve Mustafa Yağcı hocalarımızın önderliğinde yapılan derslerde matematiksel becerilerini, analiz ve sentez basamaklarında geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptı.
Matematik problemlerinin çözümlerinde sistemli düşünebilme ve yazabilmenin, sonuca ulaşmadaki önemini fark ettiler. Bir problemin çözümü için pes etmeden çabalamanın, emek vermenin başarıya ulaşabilmek ve keşifler yapabilmek için ne kadar önemli olduğunu kavradılar.
Matematik köyünde geçirdikleri süre içinde doğaya karşı duyarlı, tabaklarına sadece yiyecekleri kadar yemek alan, yemek bitiminde tabağını temizleyip kaldıran, kendi yatağını ve odasını temiz tutmanın sorumluğunu taşıyan öğrencilerimiz, Nesin Matematik Köyü’ne bir sonraki sene de gelmek istediklerini ifade ettiler.