Ankara Beypazarı Gezisi – Kasım 2023

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencilerimizle birlikte 31 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Ankara Beypazarı gezimizin ilk gününde öğrencilerimizle Atatürk’ün isteğiyle kurulan ve bu yıl itibariyle 102. Yılını kutlayan Anadolu Medeniyetleri Müzesi bizi Anadolu’nun zengin tarihinde bir medeniyet yolculuğuna çıkardı. 1997 de Avrupa Müzecilik ödülünü de alan bu müzenin oldukça zengin koleksiyonlarını birbirinden ilginç hikayeler ve bilgiler eşliğinde tanıdık. Aynı gün Kelime Müzesi ve II. Büyük Millet Meclisi Müzesini gezerek gezimizin ilk gününü tamamladık.

Gezimizin ikinci gününde, 1200‘lü yıllardan günümüze ulaşan mimari yapıları, Anadolu zanaatının en güzel örneklerini sergileyen tezgâhları ile Beypazarı, Türkiye’nin ilk uygulamalı kültür müzesi olan Yaşayan Müze öğrencilerimize bambaşka bir deneyim yaşattı. Öğrencilerimiz Anadolu kültürüne ait çok değerli bilgileri yerinde ve yaşayarak öğrenme şansı buldular.