Ara Tatilde Meslek Stajı – Kasım 2023

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimizin düzenlediği “Meslek Stajı” etkinliğini 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla ara tatil döneminde gerçekleştirdik.

Üniversite sınavına hazırlık sürecinde olan 11. sınıf öğrencilerimiz ile ders-alan seçimi yapmaya hazırlanan 10. sınıf öğrencilerimizin, meslek alanlarını uygulama sahalarında gözlemleyip doğru hedefi belirlemelerini ve hedeflerine ulaşmak için yüksek motivasyonla sürece devam etmelerini amaçladığımız etkinliğimizde, 46 öğrencimizi 17 farklı meslek alanına yönlendirdik.

Hayallerindeki mesleği, profesyonel meslek uzmanları eşliğinde gözlemleyerek verimli bir gün geçiren öğrencilerimiz, günün sonunda staj programı hakkındaki duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştılar.

Düşüncelerimin şekillenmesine çok yardımcı olan bir stajdı. Elif Ela T.

Gelecekte vereceğim karar adına güzel bir deneyimdi. Selin K.

Benim gibi kafasında birden fazla meslek olan ve ne yapmak istediğini tam olarak bilmeyen bir öğrenci için güzel bir etkinlik, karar vermeyi kolaylaştırıyor. Berra H.

Hayallerimi yerinde görmemi ve kendimi o ortamda hayal etmemi sağladı. İrem K.

Çeşitli meslekleri birebir o mesleği yapan kişiden öğrenmek bence verimliydi. Bankacılığın kendi içindeki dalların her birini o dallarla ilgilenen kişilerin bizlere anlatması birebir tecrübe eden kişilerden öğrenmemiz ve o bölüm-meslekle alakalı her türlü soruyu sıkılmadan ve içtenlikle cevaplamaları beni çok etkiledi, güler yüzlü ve gönüllü kişiler olduklarından dolayı meslekleri sıkmadan, eğlenceli ve gönüllülüklerini bizlere hissettirerek anlatmaları güzeldi. Bade K.

Mesleğin gündelik hayattaki akışını gözlemleme şansım oldu. Doğa N.

İlgilendiğim mesleği yakından tanımam ve akademik tarafı hakkında bilgi sahibi olmamı sağlayan bir deneyim oldu.  Asya Naz T.

Gelecek planları konusunda net bir fikri olmayanlar veya kararsız olanlar başta olmak üzere bence herkes için faydalı bir etkinlik. Evrim K.

Düşündüğüm mesleği yerinde görüp deneyimlediğim için seçeceğim meslek aklımda daha da kesinleşti. Duru D.

Çok verimli ve okulumuzun özenle hazırladığı bir etkinlik, herkesin katılımı çok önemli. Ayda Nur B.

Meslek stajı etkinliği meslek seçimimde beklemediğim bir değişime neden oldu. Bora K.