Aşiyan Gezisi – Nisan 2019

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizle Türk edebiyatının mihenk taşlarından Tevfik FİKRET’in evini ziyaret ettik. Mimarisinden tutun da içindeki en küçük objeye kadar Tevfik FİKRET’in izlerini gördüğümüz müzede öğrencilerimiz yalnız Tevfik FİKRET hakkında değil, dönemin zihniyeti ve diğer sanatçıları hakkında da önemli kazanımlar elde ettiler.

Müze gezisinin ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından hazırlanan gezi çalışma kağıtları ile ilgili etkinliği de öğrencilerimiz Aşiyan’ın bahçesinde gerçekleştirdiler.

Aşiyan Müze gezisi sayesinde öğrencilerimiz gerek Servet-i Fünûn dönem ve zihniyetini gerekse Tevfik FİKRET’in şahsî ve edebî yönünü yansıtan Türkiye’nin ilk edebiyat müzesini gözlemleme tecrübesini elde ettiler.