„DSD I” Töreni – Eylül 2018

Seit dem Schuljahr 2015/2016 wird an dem ALKEV Gymnasium die DSD I Prüfung abgehalten. In dieser Prüfung werden die Schüler auf die Teilfertigkeiten Leseverstehen, Hörverstehen, schriftliche- und mündliche Kommunikation auf der Niveaustufe A2/B1 geprüft. Bestehen die SchülerInnen in jedem der vier Teilkompetenzen das Sprachenniveau B1, erhalten sie das Sprachdiplom DSD auf erster Stufe und somit den Zugang für ein Studienkolleg in Deutschland. Im Schuljahr 2017/2018 haben 39 SchülerInnen die Prüfung bestanden. Diesbezüglich fand am 26.09. 2018 im Konferenzsaal unserer Schule die Vergabe des „Deutschen Sprachdiploms I“ statt, wo die SchülerInnnen mit großer Freude ihre Diplome entgegengenommen haben.
Wir gratulieren hiermit noch einmal allen Schülerinnen und Schülern und wünschen ihnen weiterhin viel Erfolg.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılından bu yana Almanca resmi dil diploması vermeye yetkili bir DSD okuludur. Okulumuzda A 2, DSD I ve DSD II olmak üzere toplamda üç farklı sınav uygulanmaktadır. Tüm sınavlarda öğrencilerin dil becerilerindeki yeterlilikleri dört bölümde ölçülmektedir: Okuduğunu anlama, duyduğunu anlama, yazılı iletişim, sözlü iletişim. Öğrencilerimiz, her bir bölümden B1 düzeyine ulaştığı takdirde DSD I diploması almaya hak kazanırlar. DSD I diploması, Almanya’daki yüksek öğrenime hazırlamak üzere üniversiteye bağlı olan hazırlık sınıfına (Studienkolleg) devam etme imkanı sunmaktadır.
2017-2018 eğitim öğretim yılında, ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinde 39 öğrencimiz bu sınavda başarılı oldular ve DSD I diplomasını almaya hak kazandılar. 26 Eylül Çarşamba günü okulumuzun konferans salonunda düzenlenen diploma töreninde öğrencilerimiz büyük bir sevinç ve gururla diplomalarını teslim aldılar. Tüm öğrencilerimizi bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.