Gizemli Kutular Atölye Çalışması – Aralık 2018

“Gizemli Kutular” (Mystery Boxes) Programı, Londra Bilim Müzesi tarafından geliştirilmiş, Çocuk İstanbul tarafından uyarlanarak uygulaması gerçekleştirilen, çocuklarda bilimsel düşüncenin geliştirilmesini hedefleyen bir interaktif atölye çalışmasıdır. 6. Sınıf öğrencilerimizle katıldığımız, 2 saat süren ve video gösterimi, çeşitli egzersizler, çalışma kâğıtları, öğrenci sunumları ile desteklenen interaktif atölye çalışması boyunca öğrencilerimiz, bilim ile ilgili süreçleri ve yöntemleri pratik biçimde deneyimleyerek unutulmaz, farklı ve ilginç bir grup çalışması gerçekleştirdiler. Program, bilim insanlarının teorilerini ve hipotezlerini oluşturma, test etme, araştırma ve ellerindeki verilerle sonuca varma süreçleri ile paralellik göstermektedir.
Bu programda öğrencilerimiz ,“Kutuların içinde neler var?” sorusunun cevaplarını bulmaya çalışırken,

• Tartışma, argüman geliştirme, gözlem ve takım çalışması
    • İletişim, dinleme, mantık yürütme ve sosyal becerilerini geliştirme, bakış açılarını genişletme ve zenginleştirme
    • Bilimsel düşünme yöntemleri ile çalışarak yaratıcı bir biçimde hipotez oluşturma
    • Gözlem ve deney yolu ile analiz yapma ve işbirliği
      becerilerini geliştirme fırsatı ve ortamı buldular.