Hayvanları Koruma Farkındalık Haftası – ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi- Ekim 2018

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri hayvanları koruma ve farkındalık haftasında “Hayvanları korumak sadece bir güne sığdırılmamalı, her gün bu bilinçle yaşanmalı” düşüncesinden yola çıkarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.
Hazırlık sınıfı öğrencileri, hayvanların yaşamlarına dair beş farklı tema belirleyerek Almanca, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç ayrı dilde posterler hazırladılar. 1 Ekim’den itibaren her gün farklı birer tema içeren bu posterler, okul katlarındaki duvarlara ve panolara asılarak sergilendi.
9.10. ve 11.sınıf öğrencileri sevimli dostlarımızın ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla etkinliklerini 3 farklı günde gerçekleştirdiler. İlk günün konusu ”Yaşam” olduğu için hayvanlar hakkında bilinçlenmemizi sağlayacak çalışmalar yaptılar. “Doğru bilinen yanlışlar” adı altında bir yarışma düzenleyerek ve evde hazırlamış oldukları kekleri okulda satışa sunarak elde ettikleri gelirlerle, barınaklardaki hayvanlara mama kabı ve mama yardımında bulundular. İkinci günün konusu ”Şiddet”idi. Son zamanlarda hayvanlara yönelik şiddetin artması nedeniyle öğrenciler, insanlara ”empati” duygusunu aşılamayı hedeflediler. Panolara oyuncak hayvanları şiddet görmüş bir hale getirip asarak ve hayvan kılığına girip yüzlerini boyayarak hem cansız hem de canlı bir obje olarak hayvanlara yapılan şiddete dikkat çektiler. Üçüncü gün ise en önemli temel ihtiyaçlardan biri olan ”Barınma” konusunu ele aldılar ve sokakta yaşayan hayvanlara kulübeler inşa ettiler.
Öğrencilerimiz ”Karanlık Oda Sergisi” ve “Kısa Film Çalışmaları” ile nesli tükenmekte olan hayvanlar için farkındalık yarattılar.
4 Ekim’de öğrencilerimiz okulumuzda Sn. Tayfun Demir’i ağırladılar. Yabani hayvanlar için kurulan kapana sıkışarak kollarını kaybeden “Karamel” isimli sincaba yapmış olduğu protez kol ve hayvanlar için yapılan çeşitli projeler hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler.