II.ALKEV Eğitim Uygulamaları Sempozyumu – Mayıs 2018

Sosyal ve teknolojik gelişmelerle artan rekabet “bilgi”nin değerini her geçen gün artırmaktadır. Günümüzde her türlü bilgiye ulaşmak oldukça kolaydır ancak doğru, etkili ve uygulanabilir olanı süzmek ve kullanmak ustalık gerektirmektedir.

ALKEV Özel Okulları olarak 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü ikincisini düzenlediğimiz “ALKEV Eğitim Uygulamaları Sempozyumu” için, çok önemsediğimiz “Birlikte Ustalaşmak” temasını seçtik. Sahip oldukları bilgiyi paylaşmanın önemini kavramış, uygulanabilir bilgiyi önemseyen bir toplulukla ustalaşmak, sempozyumumuzun temel değeri oldu. Biliyoruz ki içinde yaşadığımız değişim çağının en önemli özelliği, tüm birey ve kurumlardan yepyeni bakış açıları talep etmesidir. 21. yy’da öğrenmek ve gelişmek, var olmanın anahtarı…

Açılış konuşmasını New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof.Dr.Selçuk Şirin’in çocuk gelişiminde iletişimin önemi, çocuklarla iletişimin nasıl olması gerektiği ve onlar için neler yapılabileceği üzerine gerçekleştirdiği “Eğitimde Ayakları Yere Basmayan Hayaller” sunumu; Eğitim Danışmanı Sayın Mustafa Balkaş’ın UbD (Tasarım Yoluyla Anlama) sunumu ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Sayın Ömür Kurt’un günümüz çocuklarının özelliği, ebeveynlere düşen sorumlulukları temel alan “Küresel Çizgi Film, Bilgisayar Oyunları ve Televizyon Programlarının Çocuk ve Gençler üzerindeki Etkileri” üzerine gerçekleştirdiği kapanış sunumu ile sempozyumumuz hangi konularda ustalaşmamız gerektiği üzerine yeni pencereler açtı.

Eğitime gönül vermiş, paylaşmanın değerini bilen, çocuklarımıza, gençlerimize yani ülkemizin geleceğine ışık tutacak katılımcılarımızla, sunum yapan değerli konuşmacılarımızla ve bildiklerini, uyguladıklarını bizlerle paylaşan değerli öğretmenlerimizin atölye çalışmalarıyla yeni dünyalara açıldık, daha da güçlendik.

Fikir paylaşımı içinde geçen sempozyumumuza sunumlarıyla, çalışmalarıyla ve katılımlarıyla destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.