Janosch Projesi “Mektup Arkadaşlığı” – Şubat 2020

3.sınıflarla yaptığımız Janosch Projemiz çerçevesinde, Almanya’nın Troisdorf şehrinde bulunan Janosch ilkokulu ile bir mektup arkadaşlığına başladık. Janosch İlkokulu öğrencilerini geliştirmek adına birbirinden farklı projelerle öğrencilerin okuma ve yazma becerilerine odaklanmıştır.

Janosch ilkokulunun da bizim gibi üç 3. sınıfı vardır. Öğrencilerimiz büyük bir motivasyon ve sevinçle Almanya’daki bu arkadaşlarına mektup yazdılar. Böylece ilk defa şu ana kadar öğrendikleri dil bilgilerini okul dışına taşımış oldular. Bu onlar için ayrıca „Ben Almanca yazışıyor ve anlaşılıyorum“ sevincini de beraberinde getirdi. Mektuplaşma onların dil gelişimine de büyük katkılarda bulunur. Öğrencilerimiz ise şimdi dört gözle mektup arkadaşlarından gelecek cevabı bekliyorlar.

İşbirlikçi yaklaşımlarından dolayı Janosch ilkokuluna şimdiden teşekkürlerimizi iletir ve bunun güzel bir işbirliğinin başlangıç olmasını dileriz

Janosch-Projekt

Unsere 3. Klassen haben mit der Janosch Grundschule in Troisdorf/Nordrhein-Westfalen eine  Brieffreundschaft begonnen. Die Janosch-Grundschule fokussiert hier die Förderung der Lese- und Schreibkultur ihrer Schüler durch diverse Projekte. Unsere Brieffreundschaft haben wir mit Schülern der 3. Klassen begonnen. Mit viel Freude arbeiteten unsere Schüler*innen an den Briefen für Ihre Freunde aus den drei Parallelklassen in Deutschland. Bei diesem Projekt konnten unsere Schüler*innen ihre bisher erlernten Schreibfähigkeiten außerschulisch anwenden, was für die persönliche Sprachentwicklung unserer Schüler von großer Bedeutung ist. Mit großer Aufregung erwarten unsere Schüler die Antworten ihrer deutschen Schreibpartner. Wir bedanken uns für die nette Zusammenarbeit und freuen uns auf einen regen Briefkontakt.