“Mitoz Hücre Bölünmesi” Etkinliği – Kasım 2018

7.sınıf öğrencilerimizle “Mitoz Hücre Bölünmesi” konusunda UbD (Understanding by Design) ile planlanmış dolu dolu bir laboratuvar dersi yaptık. İki ders süresinde öğrenciler kalıcı anlamanın oluşmasına olanak tanıyacak etkinliklerin bulunduğu dört farklı istasyonu dolaştılar.
1. istasyonda, öğrenciler mikroskop ile Mitoz Hücre Bölünme evrelerini gözlemlediler, etkinlik kitapçıklarına bu evrelerde meydana gelen değişimleri yazdılar ve mitoz hücre bölünmesinin karışık olarak verilen evrelerin görsellerini oluş sırasına göre sıraladılar.
2. istasyonda, Mitoz Hücre Bölünmesi’nin mıknatıslı evrelerini kullanarak bu evreleri oluş sırasına göre sıraladılar ve düşün, eşleş, paylaş etkinliği ile bu evrelerde meydana gelen değişimleri kendi aralarında tartıştılar.
3. istasyonda da öğrencilerimiz, konuyla ilgili interaktif notebook etkinliği olan “mitoz çemberi”ni oluşturdular. Bu etkinlikte de evrelerin görsellerini oluş sırasına göre çizdiler, evrelerde meydana gelen değişimleri yazdılar ve bu bölünmenin özelliklerini tartışarak bulmaya çalıştılar.
4. istasyonda ise “SCAMPER” soruları ile beyin fırtınası etkinliği gerçekleştiren öğrenciler konuyu farklı açılardan düşündüler.