Münazara Maçlarında Hem Tartıştık Hem Bilgilendik – Mayıs 2019

Münazara; iki karşıt düşüncenin iki grup arasında bir jüri önünde tartışıldığı konuşmalardır. Türkçe Bölümü olarak iletişim ve konuşma becerisini destekleyen ve her yıl düzenlediğimiz münazara yarışmaları bu yıl da 5, 6 ve 7.sınıf seviyelerinde gerçekleştirildi. Sınıf içi münazara maçları sonucunda isimleri belirlenen öğrenciler kendi sınıf düzeylerinde maçlar gerçekleştirerek topluluk önünde konuşma, sorgulama, tartışma, dinleme, karşıt düşüncelere saygı duyma ve kendi düşüncelerini savunma becerilerini geliştirdiler. Sınıf düzeylerinde yapılan maçlarda öğrencilerimiz şu konuları tartıştılar:

1. sınıflarda hükümet kanadı ‘‘Başarıya ulaşmak için çok çalışmak zekâdan daha önemlidir.’’
  2. sınıflarda hükümet kanadı ‘’İnternet ve sosyal medya insanı sosyalleştirir.’’
  3. sınıflarda hükümet kanadı ‘’Türkiye’nin gelişimi için sanayiye öncelik verilmelidir.’’ tezlerini savunurken muhalefet tarafı da bu tartışmalara karşıt argümanlar üretmeye ve tezlerini çürütmeye çalıştılar.

Oluşturulan argümanlar dinleyicileri heyecanlandırdığı gibi bilgilendirdi.  Münazara etkinliğimiz ‘’Kazanan Takım’’ın ve ‘’En İyi Konuşmacı’’nın belirlenmesi ile sona erdi.
Tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz.