Okumak Arkadaşlık Bağlarımızı Güçlendirir – Aralık 2020

Yılın şu soğuk günlerinde, yorganın altında yatıp, birinin kitaptan bir şeyi okuması kadar güzel bir şey var mıdır?

Bizce de yoktur. İşte bu yüzden Almanya Bonn şehrindeki kardeş okulumuz Janosch – Grundschule’deki Sayın Laura Föller’dan  3. Sınıf öğrencilerimize güzel bir akşam hikayesi okumasını rica ettik. 23.12.2020 tarihinde canlı olarak yapılan okuma akşamında, Frau Föller çocuklarımızı masallar diyarına kaçırdı.

“Bir tepede küçük, üzgün bir çam ağacı duruyordu. Tüm ağabeyleri ışıldayan noel ağacı olmayı başarmıştı ama o olamadığı için ağlayıp duruyordu…”

Hikâyenin sonunda ormanın bütün canlıları işte bu çam ağacının etrafında toplanıp sırf onun onuru için “Oh Tannenbaum” şarkısını hep bir ağızdan söylediler.” Küçük çam ağacı artık dünyanın en mutlu ağacıydı.

Çocuklar, insanın arkadaşlarının olmasının önemli olduğunu, birbiri için her zaman destek olunması gerektiğini öğrendiler. Hikâyenin sonunda hep birlikte tekrar bu çam ağacının oh Tannenbaum şarkısını söyledik. Müthiş bir akşamdı. Frau Föller’a tekrar teşekkür ediyoruz ve 3. Sınıf Almanca zümresi olarak Almanya Bonn’daki Janosch – Grundschule kardeş okulumuza yeni yıl için en güzel dileklerimizi iletiyoruz.