“Öncü Kadınlar” Fotoğraf Sergisi – Mart 2024

Mustafa Kemal Atatürk, “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?” diyerek kadın ve erkeğin birbirinden hiçbir alanda ayrışmayacak bir nefer olduğunu ve refah bir toplumun ancak böyle bir anlayışla mümkün olacağını dile getirmiştir.

ALKEV Özel Ortaokulu ile ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri; geçmişten günümüze kadınların toplumsal, kültürel ve siyasi alandaki önemli rollerine odaklanarak kadın mücadelesinin merkezde olduğu “Öncü Kadınlar” temalı bir sergi hazırladı. Sergiyi ziyaret eden öğrencilerimiz; kadınların karşılaştığı engellerin üstesinden gelme azmini ve kararlılığını daha iyi anlama fırsatı buldu. Kadın haklarına duyarlılığı artırmak ve toplumda cinsiyet eşitliği bilincini güçlendirmek, kadınların toplumsal değişimdeki önemli rolünü hatırlatan öğrencilerimizi bu anlamlı girişimleri için tebrik ederiz.