Prof. Dr. Cem SAY ile “Yapay Zeka ve Gelecek” Söyleşisi – Aralık 2018

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz 19 Aralık’ta Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say ile bir araya geldiler.
SAY’ın temel araştırma konuları yapay zeka (özellikle nitel uslamlama ve doğal dil işleme) ve kuantum hesaplama alanlarıdır. Söyleşi boyunca moderatör öğrencilerimiz, IBDP Bilgi Kuramı (TOK) ve Bilgisayar Bilimi (Computer Science) derslerinin ortak bir projesi olarak arkadaşlarının hazırlamış oldukları soruları ve aynı zamanda yeni kitabı “50 Soruda Yapay Zeka” bağlamında da merak ettiklerini kendisine yöneltme fırsatı buldular. Söyleşi sonrası ise dinleyicilerimizle soru-cevap süreci verimli bir şekilde devam etti.
Lise öğrencilerimiz, “50 Soruda Yapay Zeka” kitabını dersleri bağlamında okumuş olarak söyleşiye katıldıktan sonra, bu günün anısı olarak kitaplarını da imzalatma şansı buldular. Bu verimli gün için Prof. Dr. SAY’a tekrar teşekkür ederiz.