Şair Ataol Behramoğlu Söyleşisi – Mart 2021

“Her şey şiirdir, uğultusu rüzgarın
Bir ırmağa usulcacık yağan kar
Her gece okunan bir dua çocuklukta
Gökyüzünde bölük bölük turnalar”

Ataol Behramoğlu

ALKEV Özel Lisesi, Ortaokulu ve Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi iş birliğiyle düzenlenen Dünya Şiir Günü etkinliklerimizde 24 Mart Çarşamba günü Usta Şair Ataol Behramoğlu ile bir araya gelerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Lise öğrencilerimizle “ Her Şey Şiirdir” ve ortaokul öğrencilerimizle “ Bir Çocuğa Layık Olmak” temaları çerçevesinde iki farklı oturumda gerçekleştirdiğimiz söyleşilerimizde, hayatını şiirlerine yerleştiren şairimiz Ataol Behramoğlu, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış bir şiirini de öğrencilerimizle paylaşarak bizlere öğretici, keyifli ve şiir dolu dakikalar yaşattı. Edebiyatımızın usta kalemi Ataol Behramoğlu’na söyleşi davetimizi kabul ettiği ve sorularımıza içtenlikle yanıt verdiği için çok teşekkür ederiz.