SNAC ile Dünya’nın Sesini Dinleyelim – Haziran 2020

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, uzaktan eğitim sürecinin sonuna geldiğimiz bu günlerde SNAC projesini başarıyla tamamladılar. Proje kapsamında okulumuzda bulunan okul tipi sismometre ile deprem verileri topladılar. Ses dalgaları ve deprem dalgaları arasındaki benzerlik ve farklılıklar üzerine Yunanistan Ellinogermaniki Agogi Okulundaki öğretim görevlilerinden online eğitimler alan öğrencilerimiz, deprem dalgaları verilerinin müzik notlarına dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalar yaptılar. Öğrencilerimiz okulumuzdaki sismometreden elde edilen verileri çizimler yaparak notalara dönüştürdüler ve dijital ortamda bu notalardan müzik midi’leri oluşturdular.

Öğrencilerimize Fen Bilimleri kazanımlarının yanında yaratıcılık, takım çalışması, işbirliği, liderlik gibi çok önemli becerileri kazandırdığımız ALKev’de SNAC projesi başarı ile tamamlandı. Sizleri Yasin Kayırtar Hoca’mızın müzik düzenlemeleri ve kompozisyonu ile son halini alan “Die Stimme der Welt / The sound of Earth” adlı eserimizi dinleyemeye davet ediyoruz.