Uluslararası Matematik Modelleme Yarışmasında Üçüncülük! – Nisan 2019

Uluslararası Matematik Modelleme Yarışması (UM2Y), COMAP (Consortıum for Mathematics and Its Applications) tarafından düzenlenen bir yarışmadır. Yarışmanın amacı öğrencilerin matematiksel modelleme ve uygulamalarını öğrenmesi ve kendilerine sunulan problem duruma bir çözüm modeli oluşturmalarıdır.

Yaşamın içindeki ya da gündelik hayatımızdaki problemleri daha iyi anlamak, analiz etmek ve çözmek için matematiğin gücünü kullanmak gerekir ve bu deneyimler kazanıldıkça daha da iyi anlaşılacaktır.  Bu yarışma eğitimdeki değişim ruhunu desteklemek amacıyla başlamıştır.

200’ün üzerinde okulun başvuru yaptığı ve 50’den fazla projenin değerlendirildiği Uluslararası Matematik Modelleme Yarışması (UM2Y) Türkiye Bölgesel elemeleri sonucunda ALKEV Özel Fen Lisesi 10.sınıf öğrencilerimizin ve öğretmenimizin rehberliğinde hazırlanan projemiz 3. olmuştur. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi kutlar, başarılar dileriz.