“Geçmişi Tanıyarak, Geleceği Aydınlattık” – Mart 2014

Öğrencilerimizle Osmanlı Devleti’nin kent ölçekli ilk elektrik santrali olan Silahtarağa Elektrik Santralini 24 Mart ve 28 Mart tarihlerinde ziyaret ettik. Öncelikle 2007 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından bir müzeye dönüştürülen ve artık Santral İstanbul olarak pek çok önemli etkinliğe ev sahipliği yapan bu mekânı öğrencilerimizle birlikte keşfettik.

Sonrasında ise Santral İstanbul bünyesinde Türkiye’nin ilk endüstriyel arkeoloji müzesi olan ve 2012’de Avrupa Müze Akademisi tarafından “DASA (Dortmund ArbeitsWelt Ausstellung) ödülüne layık görülen Enerji Müzesinde pek çok bilgiye ulaşan öğrencilerimiz; tam 22 etkileşimli ünitenin yer aldığı, eğlence ile bilimin buluştuğu enerji oyun alanında da keşfederek öğrenme fırsatını yakaladılar. Geçmişle bugünü sımsıkı bağlayan endüstriyel ve bir o kadar da harika bir güngeçirildi.