“Büyülü Gerçekçilik” Akımında Resim ve Edebiyat Buluşması – Kasım 2019

Türk Dili ve Edebiyatı dersi kapsamında Latife Tekin’e ait “Berci Kristin Çöp Masalları” kitabını inceleyen 10. sınıf öğrencilerimiz, hem edebiyat hem de resim sanatında karşılığı olan “büyülü gerçekçilik” akımı çerçevesinde “Türk Dili ve Edebiyatı” ve “Görsel Sanatlar” dersleri kapsamında disiplinler arası bir çalışma gerçekleştirdiler. Büyülü gerçekçilik akımına göre incelemiş oldukları “Berci Kristin Çöp Masalları” kitabına ait yorumlarını farklı bir bakış açısıyla ifade eden öğrencilerimiz, yorumlarını “büyülü gerçekçilik” akımı çerçevesinde büyük bir keyifle resim sanatına yansıttılar.  6 Aralık Cuma günü okulumuza gelecek yazar Latife Tekin’le yapılacak söyleşi öncesinde öğrencilerimiz, yaptıkları resimleri ve resimlerine ait hikâyelerini sergilemeyi büyük bir sabırsızlıkla bekliyorlar.