Film Gösterimleri

ALKEV Özel Okulları Rehberlik Birimi olarak; çocuklarımız gelişir ve değişirken; veli-okul işbirliğinin öneminin farkındalığıyla yürüttüğümüz çalışmalardan olan “Veli Film Atölyelerini” her yıl düzenlemekteyiz. Aldığımız geri bildirimlerde çalışmalara katılan velilerimiz, bu paylaşımlardan faydalandıklarını ve yeni kazanımlarla çocuklarıyla olan ilişkilerine dair yeni bakış açıları edindiklerini ifade etmekteler. Ayrıca bu çalışmalarımıza dışardan katılım da mümkündür.

ALKEV Özel Ortaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak düzenlediğimiz Veli Film Atölyesi 26.12.2019 tarihinde okulumuz psikolojik danışmanı Doğan Üner tarafından gerçekleştirildi.

Bu gösterimde yönetmenliğini Damien Chazelle’in yaptığı ve filmdeki performansıyla en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü alan J.K.Simmon’un oynadığı “Whiplash” filmi izlendi. Başarı için insan sınırlarını ne kadar zorlamalı, disiplinin sınırı ne olmalı, aile ilişkilerinin çocuğun karakterine etkisi gibi konular ele alındı.

1 senelik aranın ardından, okulumuzda gelenekselleşmiş olan, Veli Film Atölyesi 19.04.2019 tarihinde okulumuz psikolojik danışmanları Bensu Coşkun ve Doğan Üner tarafından gerçekleştirildi.

Bu gösterimde yer alan “Gifted” isimli film ile birlikte; anne-baba olarak deneyimlenen zorluklar, bunların aile dinamiklerine yansımaları konuları işlendi. Velilerimizin de aktif katılımıyla film üzerine konuştuğumuz keyifli ve öğretici bir çalışma gerçekleştirildi.

2016-2017 eğitim öğretim yılının son Veli Film Atölyesi 10 Mayıs 2017 tarihinde okulumuz Psikolojik Danışmanı Vildan KOCAOĞLU tarafından gerçekleştirildi. Velilerimizin aktif katılımlarıyla, hem öğretici hem de keyifli zaman geçirdiğimiz bir etkinlik oldu.

2016-2017 eğitim öğretim yılının velilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz 3. Veli Film Atölyesi de gerçekleşti.
Bu gösterimde yer alan “STEPMOM” isimli filmle birlikte; anne figürünün çocuklar için önemi ve bu dinamikte oluşan değişikliklerin genel ilişki dinamiklerine olan etkilerine bakılmaya çalışıldı. Filmin öncesinde yapılan açıklamaların ardından film izlenerek sonrasında da yapılan interaktif paylaşımlarla oldukça keyifli zamanlar yaşandı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının velilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz 2. Veli Film Atölyesi 12 Ocak 2017 tarihinde, okulumuz Psikolojik Danışmanı Vildan KOCAOĞLU tarafından düzenlendi.
Bu gösterimde yer alan “THE FUNDAMENTALS OF CARING” isimli filmin konusundan biraz bahsedecek olursak; film emekli olmuş bir yazarın yaşadığı kişisel problemler ve kayıplar sonucunda yardıma ihtiyacı olan insanlara bakıcı olmaya karar vermesiyle gelişen olayları konu alıyor.

Kendini tanımak, duygularının farkında olmak ve yaşamı sağlıklı sürdürebilmekle ilgili farklı bakış açıları kazanmanın üzerinde yoğunlaştığımız film atölyemizde; filmin öncesinde yapılan açıklamaların ardından film izlenerek sonrasında da yapılan interaktif paylaşımlarla oldukça keyifli zamanlar yaşandı.

2016-2017 eğitim öğretim yılında Velilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz Veli Film Atölyelerimizden birincisi 15 Aralık 2016 tarihinde, okulumuz Psikolojik Danışmanı Vildan KOCAOĞLU tarafından düzenlendi.

Bu gösterimde yer alan “THE BLIND SIDE” isimli filmin konusundan biraz bahsedecek olursak;  film babasını hiç tanımamış ve annesi uyuşturucu müptelası olan bir çocuğun; bağlılık ve aidiyet geliştirebilmesi, endişeleri ve yaşama tutunma çabaları ile ilgili hikayesini anlatmaktadır.

Kendini tanımak, duygularının farkında olmak ve yaşamı sağlıklı sürdürebilmekle ilgili farklı bakış açıları kazanmanın üzerinde yoğunlaştığımız film atölyemizde yoğun veli katılımımızla; filmin öncesinde yapılan açıklamaların ardından film izlenerek sonrasında da yapılan interaktif paylaşımlarla oldukça keyifli zamanlar yaşandı.

2015-2016 eğitim öğretim yılında Velilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz Veli Film Atölyelerimizden birincisi 07 Aralık 2015 tarihinde, okulumuz Psikolojik Danışmanı Vildan KOCAOĞLU tarafından düzenlendi.

Bu gösterimde yer alan “TERS YÜZ” isimli filmin konusundan biraz bahsedecek olursak; Küçük Riley için hayat, babasının San Francisco’da yeni bir işe başlamasıyla baştan aşağıya değişir. Orta-Batı’daki yaşamını geride bırakan Riley’ı şimdi yeni bir ev, okul ve arkadaşlar beklemektedir. Peki içindeki duyguları o ne söyler? Neşe, Korku, Öfke, Nefret ve Üzüntü… Riley’in zihninin içinde yaşayan, ona günlük hayatında tavsiyeler veren duyguları bu yeni hayata alışırken ufak bir kaosa neden olacaktır.