Seminerler

ALKEV Özel Okulları Rehberlik Birimi olarak; eğitim öğretim yılı boyunca gerek kendi psikolojik danışmanlarımızın düzenlediği gerekse dışardan uzmanların katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz veli seminerlerimiz her yıl farklı konularla devam etmektedir. Bu çalışmalarımıza katılım sağlandıkça, okul-veli iletişimi daha da güçlenmekte, dolaylı olarak da öğrencilerimizin gelişimlerine katkılarımız artmaktadır.

Sınav Kaygısıyla Başetmede Ailenin Rolü – Mart 2020

ALKEV Özel Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından ortaokul ve lise velilerimize yönelik, 07.03.2020 Cumartesi günü, Prof. Dr. Kadir Özer tarafından sunulan “Sınav Kaygısıyla Başetmede Ailenin Rolü” konulu bir seminer düzenlendi.

Velilerimizin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Prof. Dr. Kadir Özer, sınav yolculuğunu sadece geçlerin değil ailelerinde yaptığından, sınav yolculuğunun anatomisinden, aile ve gençlerin tutumunun kaygıya etkisinden bahsetti. Seminer, bu zorlayıcı süreçte ailelere fayda sağlayacak önerilerle sona erdi.

LGS Sistemi ve ALKEV’de Sınava Hazırlık Çalışmaları – Ocak 2020

ALKEV Özel Ortaokulu Rehberlik Birimi olarak 7. sınıf velilerimize LGS sistemi konusunda sunum yaptık. Katılan velilerimizin yoğun ilgi gösterdiği seminerde sınav sistemi, mentor öğretmenlik, ALKEV’de sınava hazırlık çalışmaları gibi konular ele alındı.

“Düşünme Becerilerinden Akademik Becerilere Yolculuk” Veli Semineri – Kasım 2018

21 Kasım Çarşamba günü, ilk ve ortaokul velilerimize yönelik olarak İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Tamer ERGİN’in katılımıyla “Düşünme Becerilerinden Akademik Becerilere Yolculuk” konulu veli seminerimizi gerçekleştirdik. Çocuklarımızın gelişiminde en önemli konunun bilgi değil bilinç oluşturmak olduğu, bu konuda ailenin yönetici rolü, ailenin tutumlarının çocuğun akademik performansına yansımaları üzerine gerçekleşen seminerimiz velilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

“Okul Başarısında Ailenin Rolü” Veli Semineri

10 Ekim 2018 Çarşamba günü, ortaokul velilerimize yönelik olarak okulumuz rehber öğretmeni Rahime TAŞ ÇETİN tarafından “Okul Başarısında Ailenin Rolü” konulu veli seminerimizi gerçekleştirdik. Başarı, başarıya etki eden faktörler, aile tutumlarının çocuğun kişilik gelişimine dolayısıyla akademik performansına yansımaları üzerinde durduk. Ailenin; çocuğun akademik, sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek noktasındaki görev sorumluluklarını değerlendirdik. Okul aile iş birliği ve çocuklarımıza yönelik ortak dil ve tutumun önemine vurgu yaptığımız seminerimiz velilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

“Değişirken Dönüşüyorum”

01.12.2016 tarihinde velilerimize yönelik yaptığımız seminerimiz okulumuz konferans salonunda psikolojik danışmanımız Doğan ÜNER tarafından sunuldu. Seminerde, insan davranışlarının nedenleri, insanların motivasyonları, ergenlik dönemi, ergenlik döneminin başlıca sorunları, çözüm yöntemleri ve ergenlerle sağlıklı iletişim konuları hakkında bilgilendirme yapıldı. Velilerimiz de çalışmaya aktif olarak katılım sağladılar.

8. Sınıflar Veli Semineri

Öncelikli olarak öğrencilerimizin ama aynı zamanda velilerimizin de içinden geçtiği bu zorlu sınav döneminde; çocuklarla daha sağlıklı iletişim kurabilmek, onların içinde bulundukları durumu biraz daha iyi anlayabilmek ve sonrasında da onlara bu maratonda destek olabilmek amacıyla, 27.10.2015 Salı günü, okulumuz konferans salonunda; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Tamer ERGİN tarafından bir veli semineri düzenlendi.