İlk ve Ortaokulda 23 Nisan Coşkusu – Nisan 2024

Her yıl, 23 Nisan Töreni’ni izlerken geçmişe büyük bir özlemle bakarız. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günün, ne kadar değerli bir miras olduğunu bir kez daha hatırlarız. ALKEV Özel İlk ve Ortaokulu bu yıl geçmişin mirasını, geleceğe umut olarak taşıyacak bir törene imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini ve bağımsızlık mücadelesinin destansı anlarını 4.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı oratoryomuz sayesinde yeniden yaşadık.

23 Nisan, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın dört bir yanındaki çocukların da bir araya geldiği bir gün. Törenimizin en renkli anlarından biri, Almanya’dan gelen kardeş okulumuzun öğrencilerinin ve 2.sınıf öğrencilerin gerçekleştirdiği muhteşem dans gösterileriydi. Farklı kültürlerin renkleri, dansın ritmiyle buluşması izleyicilerimiz için unutulmaz bir deneyimdi.

Tören boyunca sahnede yer alan 1 ve 3.sınıf çocuk korolarımız izleyicilere, Türkçe ve yabancı dillerde söyledikleri şarkılarla, birlik ve beraberlik mesajını güçlü bir şekilde ilettiler.

4 ve 5. sınıflarımızın halk oyunu gösterilerimiz Türk milletinin cesaretini, direnişini, içindeki birlik ve dayanışma kültürünü yansıtırken, bize Atatürk’ün “Türkiye, Batı’nın medeniyetinde en kıymetli ne varsa kabul ederek kendi eski kültürünü mükemmelleştirmek konusunda hür olacak.” sözünü hatırlattı.

Atatürk’ün büyük vizyonu ve çocuklara olan sevgisi etrafında şekillenen drama gösterimizle Atatürk’ün aramızda olduğunu hissettik. Fikirlerinin arkasında olduğumuzu, onun bize olan güvenine layık olacağımızı yineledik.

Bu 23 Nisan törenimiz geçmişin özlemiyle, geleceğin umudu arasında köprü kuran bir gün olarak kalbimizdeki yerini daima koruyacak.